NIAGARA FRONTIER BUILDING OFFICIALS 31st ANNUAL EDUCATIONAL CONFERENCE - JANUARY 26, 27, 28, 2015

MONDAY JANUARY 26, 2015 (8 hours)

8:00 AM-9:00AM Navigating the Product Certification Maze - Lisa Reiheld (Topic 1 – 1 hour)
49-6664 **Course Code: T02-07-1910 Activity Code: T02-07-1910-012615-15-07-0**

9:00 AM - 11:00 AM Plumbing and Carbon Monoxide - John Williams (Topic 1 - 1 hour, Topic 2 - 1 hour)

49-6662 Course Code: T02-07-1908 Activity Code: T02-07-1908-012615-15-07-0

11:00 AM – 12:00 PM Inspection of Comm. Kitchen Plumbing - John Williams (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-6540 Course Code: T02-07-1757 Activity Code: T02-07-1757-012615-15-07-0

12:00PM - 1:00PM - LUNCH

1:00 PM - 2:00 PM Inspection of Comm. Kitchen Plumbing - John Williams (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-6540 Course Code: T02-07-1757 Activity Code: T02-07-1757-012615-15-07-0

2:00 PM - 5:00 PM Residential Sprinklers: Issues and Answers Jeff Shapiro (Topic 1 - 1 hour, Topic 2 - 1 hour)

49-6667 Course Code: T02-07-1913 Activity Code: T02-07-1913-012615-15-07-0

5:00PM - 6:00PM - HOSPITALITY 6:00PM - DINNER

TUESDAY JANUARY 27, 2015 (8 hours)

8:00 AM – 9:00 AM Fire Code "Crackle" Barrel - Dan Nichols (Topic 2 - 1 hour)

49-5839 Course Code: T02-07-0914 Activity Code: T02-07-0914-012715-15-06-0

9:00 AM – 10:00 AM Division of Building Standards and Codes Update - Ronald Piester (Topic 2 - 1 hour)

49-6382 Course Code: T02-07-1587 Activity Code: T02-07-1587-012715-15-06-0

10:00 AM – 11:00 AM 2015 Training Regulations - John Addario (Topic 1 - 1 hour)

49-6666 Course Code: T02-07-1912 Activity Code: T02-07-1912-012715-15-06-0

11:00 AM – 12:00 PM 2014 Commercial Energy Code Update - Gary Traver (Topic 3 - 3 hours) 49-0083 **Course Code: T02-07-1853 Activity Code: T02-07-1853-012715-15-06-0**

12:00PM - 1:00PM - LUNCH

1:00 PM - 3:00 PM 2014 Commercial Energy Code Update (Continued) - Gary Traver (Topic 3 - 3 hours)

49-0083 Course Code: T02-07-1853 Activity Code: T02-07-1853-012715-15-06-0

3:00 PM - 5:00 PM Property Maintenance, Chapt. 1, 2 and 3 - Erika Krieger (Topic 1 - 1 hour, Topic 2 - 1 hour)

49-6663 Course Code: T02-07-1909 Activity Code: T02-07-1909-012715-15-06-0

5:00PM - 6:00PM - HOSPITALITY 6:00PM - DINNER

WEDNESDAY JANUARY 28, 2015 (8 hours)

8:00 AM - 10:00 AM Fighting Fire in Fire-Sprinklered Buildings - Dominick Kasmauskas (Topic 2 - 2 hours)

49-6524 Course Code: T02-07-1740 Activity Code: T02-07-1740-012815-15-07-0

10:00 AM – 12:00 PM Chapter 4 – Emergency Planning and Preparedness - Chris Roth (Topic 1 - 4 hours)

49-6101 Course Code: T02-07-1244 Activity Code: T02-07-1244-012815-15-07-0

12:00PM - 1:00PM - LUNCH

1:00 PM – 3:00 PM Chapter 4 – Emergency Planning and Preparedness (Continued) Chris Roth (Topic 1 - 4 hours)

49-6101 Course Code: T02-07-1244 Activity Code: T02-07-1244-012815-15-07-0

3:00 PM - 5:00 PM CEDAR in 2014 - The Status of the Program - Eric Bradshaw (Topic 1 - 2 hours)

49-6654 Course Code: T02-07-1900 Activity Code: T02-07-1900-012815-15-06-0

Topic 1 = Code Enforcement and Administration Total: 13 hours

Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code Total: 8 hours

Topic 3 = Energy Conservation Construction Code Total: 3 hours