NIAGARA FRONTIER BUILDING OFFICIALS 32nd ANNUAL EDUCATIONAL CONFERENCE JANUARY 25, 26, 27, 2016

MONDAY JANUARY 25, 2016 (8 hours)

8am-10am

FIRE-RETARDANT TREATED WOOD - 2 HOURS - Jim Gogolski (Topic 2 – 2 hours)

49-5819 Course Code: T02-07-0872 Activity Code: T02-07-0872-012516-15-07-0

10am-noon

ITM FOR THE CEO - 2 HOURS - Dominick Kasmauskas (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-6174 Course Code: T02-07-1353 Activity Code: T02-07-1353-012516-15-07-0

1pm-2pm

WORKING WITH THE MEDIA - Dominick Kasmauskas (Topic 1 – 1 hour)

49-6043 Course Code: T02-07-1185 Activity Code: T02-07-1185-012516-15-07-0

2pm-3pm

901.7 FIRE PROTECTION SYSTEMS - OUT OF SERVICE - Chris Roth (Topic 1 - 1 hour)

49-6492 Course Code: T02-07-1708 Activity Code: T02-07-1708-012516-15-07-0

3pm-5pm

MOTOR FUEL DISPENSING AND SERVICE STATIONS - Chris Roth (Topic 1 – 1 hour, Topic 2 – 1 hour)

49-6737 Course Code: T02-07-1985 Activity Code: T02-07-1985-012516-15-07-0

TUESDAY JANUARY 26, 2016 (8 hours)

8am-10am

10am-5pm (Noon-1pm, lunch)

2016 CEO CODE UPDATE - Traver/Drobysh/Reed/Sherman (Topic 1 - 3 hours, Topic 2 - 3 hours, Topic 3 - 3 hours)

49-0092 Course Code: T02-07-2069 Activity Code: T02-07-2069-012616-15-06-0

WEDNESDAY JANUARY 27, 2016 (8 hours)

8am-11am

2016 CEO CODE UPDATE (continued from Tuesday)

11am-3pm (Noon-1pm, lunch)

POST FRAME CONSTRUCTION - 3 HOURS - Ron Sutton (Topic 2 - 3 hours)

49-6821 Course Code: T02-07-2074 Activity Code: T02-07-2074-012716-15-07-0

3pm-4pm

DEFENDING THE BUILDING CODE - Ken Pearl (Topic 1 – 1 hour)

49-6682 Course Code: T02-07-1928 Activity Code: T02-07-1928-012716-15-07-0

4pm-5pm

NYS PROPERTY MAINTENANCE CODE - A FORENSIC ARCHITECT'S PERSPECTIVE - Ken Pearl (Topic 1 – 1 hour)

49-6516 Course Code: T02-07-1732 Activity Code: T02-07-1732-012716-15-07-0

Topic 1 = Code Enforcement and Administration Total: 10 hours

Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code Total: 11 hours

Topic 3 = Energy Conservation Construction Code Total: 3 hours